Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Рівненська область знаходиться у червоній зоні. Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

14.11.2022

Ваш рівень стресу

В сучасних нелегких, психологічно і морально, реаліях життя, коли новини перенасичені інформацією про війну, доводиться зустрічатися з різними емоційними реакціями на стрес. Але, саме стрес є захисною реакцією – тобто організм реагує на зміни і дає сигнал, що з тобою відбувається щось не звичне.

Щоб визначити саме рівень стресу, пропонуємо сім оптичних ілюзій, які допоможуть визначити рівень стресу за кілька секунд.

Винайшов цей метод японський психіатр Акіоші Кітаока. За дпомогою спеціальних оптичних ілюзій і кількох секунд Вашого особистого часу, визначається рівень стресу. Перевірте себе, адже для цього потрібно просто дивитись на запропоновані нижче картинки протягом декількох секунд і ви зрозумієте, чи пора вам зробити паузу і трохи відпочити.

РЕЗУЛЬТАТИ

  • Якщо зображення нерухомі – ваш рівень стресу низький і турбуватись нема про що.
  • Якщо зображення  рухаються повільно – ваш рівень стресу знаходиться на середньому рівні, що притаманне більшості людей. Вам потрібно трохи відпочити і добре виспатися.
  • Якщо зображення рухаються швидко, то це є тривожним симптомом який свідчить про те, що ви постійно перебуваєте в стані сильного стресу. Вам потрібно значне зниження емоційного навантаження і тривалий спокійний відпочинок.

 

(с) 2024

Запис до лікаря