Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Рівненська область знаходиться у червоній зоні. Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

19.07.2021

Навчання медичних сестер

Медичні сестри – це опора медичного обслуговування! Медичні спеціальності вимагають безперервного навчання та постійного особистого вдосконалення. Безперервний професійний розвиток – це не подія, це процес. 12 липня 2021 року відбулося практичне заняття для медичних сестер поліклініки ДУ «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Рівненській області», на якому опрацювали наказ МОЗ України №798 «Про затвердження методичних рекомендацій «Хірургічна та гігієнічна обробка рук медичного персоналу»

Перед присутніми виступила фахівець Асоціації «Служба організації інфекційного контролю» Головня Оксана. Рекомендації є доволі простими, але на практиці виникає багато помилок та порушень. Тому фахівець Асоціації «Служба організації інфекційного контролю» і акцентувала увагу на кількох розділах даної теми, а саме: етапи гігієнічної обробки рук та хірургічної обробки рук, критерії вибору дезінфектантів, ризики під час миття рук з милом та водою, вказано на належне використання медичних рукавичок усіх типів, наголосила на обов’язковому догляді за шкірою рук, описала правові питання медичних помилок. Велику цікавість викликало проведення майстер – класу по обробці рук антисептиком з перевіркою якості обробки за допомогою спеціальної лампи. Заняття у такому форматі – це не лише навчання, це обмін досвідом та  практичними навичками.

 

(с) 2024

Запис до лікаря