Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Рівненська область знаходиться у червоній зоні. Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

03.01.2023

Діагностична ультразвукова система експертного класу X-CUBE 70 ALPINION Medical Systems

    На сьогоднішній день ультразвукове дослідження є найпоширенішим методом дослідження різноманітних захворювань. За допомогою УЗД сьогодні діагностується більшість захворювань і уражень організму людини.

   Під час УЗД застосовуються високочастотні звукові хвилі, які є абсолютно безпечними для людини. В ході дослідження не травмується шкіра. Метод має високу достовірність. Дослідження, як правило, проходить швидко і абсолютно безболісно.

   Наступною перевагою УЗД є висока інформативність, що дає можливість досліджувати як окремі органи, так групи органів, стан тканин і т. д.

   Для створення зображення при УЗД використовуються хвилі високої частоти. Під час дослідження на шкіру пацієнта наносять гель, який сприяє переміщенню датчика над потрібною ділянкою. Далі комп’ютер обробляє сигнал і виводить його на екран в вигляді зображення.

   Нещодавно отримана діагностична ультразвукова система експертного класу X-CUBE 70 ALPINION Medical Systems виявляє найдрібніші структури внутрішніх органів, тому чітко показує будову органу, його форму, структуру, наявність новоутворень, тощо. Має власні вбудовані технології для оптимізації зображення та отримання якісних знімків. Обладнання пройшло обов’язкову сертифікацію, тому є гарантом безпеки та комфорту під час обстеження кожного пацієнта.    

   Основні напрямки ультразвукової діагностики, що проводяться даною діагностичною системою в кабінеті УЗД поліклініки :

  • УЗД органів черевної порожнини: печінки, жовчного міхура, підшлункової залози, селезінки;
  • УЗД органів сечовивідної системи: нирок, сечоводів, сечового міхура;
  • УЗД органів малого тазу у жінок: матки, додатків; шийки матки;
  • УЗД органів малого тазу в чоловіків: простати;
  • УЗД молочних залоз, лімфатичних вузлів, щитоподібної залози;
  • УЗД суглобів та м’яких тканин;
  • УЗД плевральних синусів, легень.

   Апарат оснащений необхідними датчиками, що допомагає проводити також доплерографію та еластографію, як чорно-білу, так і в кольорі.

  Одним з найбільш часто запитуваних видів ультразвукового дослідження являється доплерографія. УЗД судин на сьогоднішній день – це один з найбільш точних, незмінних і популярних видів дослідження артерій і вен з використанням судинного ультразвуку. Доплерівське ультразвукове дослідження  (імпульсне і кольорове потокове) використовується на додаток до стандартного УЗД. При цьому методі вени досліджуються на предмет наявності тромбозу, артерії скануються з метою пошуку звуження, що можливо, наприклад, при атеросклерозі.

 Еластографія – один з найбільш сучасних методів ультразвукової діагностики, який дозволяє оцінити пружність тканин. Це корисний інструмент для дослідження поверхнево розташованих органів (молочних залоз, щитоподібної залози, лімфатичних вузлів, м’яких тканин), а також оцінки ступеню фіброзу при хронічних захворюваннях печінки.

  Таким чином, УЗД є одним із найбільш ефективних та неінвазивних методів в сучасній медичній діагностиці.

 

(с) 2024

Запис до лікаря