Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Рівненська область знаходиться у червоній зоні. Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

30.09.2022

Тренінг за участю представників ВООЗ

28 вересня 2022 року спеціалісти Центру превентивної медицини ДУ «ТМО МВС України по Рівненській області взяли участь  у тренінгу на ТЕМУ: «Ініціативи з викорінення поліомієліту та епідеміологічного нагляду за гострими в’ялими паралічами для медичних працівників. Викорінення поліомієліту в Україні», яку проводили представники ВООЗ спільно з ДУ "Рівненський ОЦКПХ МОЗ".

Інструкторами тренінгу стали троє представників Всесвітньої організації охорони здоров’я:

Др. Реймонд Данколі - координатор протидії спалаху епідемії поліомієліту в Україні;

Др. Файзал Лодхі - консультант з надзвичайних питань, ВООЗ, Єврорегіон;

Арчіл Навдарашвілі  - аналітик даних, ВООЗ.

Також у зустрічі взяли участь представники МОЗ України, ДУ «Центр громадського здоров'я МОЗ України», Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб, Департамент охорони здоров’я Рівненської обласної військової адміністрації.

Основна мета даного заходу - інформувати лікарів про Глобальну ініціативу щодо викорінення поліомієліту та про те, як покращити епідеміологічний нагляд за гострими в’ялими паралічами в Україні.

Під час тренінгу спеціалісти розповіли алгоритм дій при виявленні підозрілого, ймовірного випадку поліомієліту, як вчасно розпізнати хворобу, а отже, і мінімізувати шанси на поширення інфекції серед населення, особливо дітей.

Також модератори нагадали клініку, ранні прояви хвороби, наголосивши на необхідності детального з’ясування епідеміологічного анамнезу при підозрі на це небезпечне інфекційне захворювання.

Наголосили, що ключову роль у профілактиці поліомієліту відіграє вакцинація, яка ефективно блокує передачу вірусу поліомієліту від людини до людини, забезпечуючи як індивідуальний, так і колективний імунітет.

У ході тренінгу наочно були продемонстровані всі кроки алгоритму дій медичного персоналу при виявленні хворого з гострими в’ялими паралічами та підозрою на поліомієліт. А також проведена робота у групах із вирішенням ситуаційних задач.

    "Допоки у світі залишається хоч одна інфікована дитина, ризику зараження на поліомієліт піддаються діти в усіх країнах"

(с) 2024

Запис до лікаря