Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Рівненська область знаходиться у червоній зоні. Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

10.12.2021

Медичне забезпечення поліцейських та військовослужбовців НГУ у рамках спеціальної прикордонної операції "Полісся"

На виконання пункту 7 розділу ІІІ Положення про Державну установу «Територіальне медичне об’єднання Міністерства  внутрішніх справ України по Рівненській області» затвердженого Наказом МВС від 02.03.2020 №212 «Про внесення змін до Положення про Державну установу «Територіальне медичне об'єднання Міністерства внутрішніх справ України по Рівненській області», доручення ДОЗР МВС від 12.11.2021 № 187/33 «Про підвищення готовності закладів охорони здоров’я МВС до медичного забезпечення поліцейських та військовослужбовців НГУ в умовах надзвичайних ситуацій» та з метою організації належного медичного забезпечення поліцейських та військовослужбовців НГУ, які виконують оперативно-службові завдання в зоні надзвичайних ситуацій на території області 19.11.2021 та 03.12.2021 мобільні медичні формування  установи  приймали участь у тактико-спеціальних навчаннях у рамках спеціальної прикордонної операції «Полісся» неподалік пункту пропуску українсько-білоруського кордону «Городище».

   

 

В ході навчань відпрацьовано алгоритм взаємодії поліцейських, прикордонників, військовослужбовців, рятувальників, працівників міграційної служби, працівників СБУ, медичних працівників установи та  області у разі порушення перетину кордону нелегальними мігрантами.

                                 

В операції прийняли участь близько 300 осіб. Медичне забезпечення здійснювалось у декілька етапів. На підготовчому етапі проведено навчання з працівниками мобільних медичних формувань, перевірені та доукомплектовані медичними виробами та лікарськими засобами укладки, перевірена медична техніка для здійснення маршу, уточнилися комунальні заклади охорони здоров’я та обсяги медичної допомоги під час руху колони (для взаємодії), та створено резерв ліжок в лікарні установи  та запас лікарських засобів.

      

Санітарно-протиепідемічна група попередньо провела виїзд на місце проведення навчань. Під час виїзду проведено організацію  розташування, харчування, водопостачання, створення безпечних умов для поліцейських та військовослужбовців, водопостачання, харчування,  відпочинку, лазнево-прального обслуговування, а також дотримання протиепідемічного режиму в місцях дислокації  особового складу при виконанні оперативно-службових завдань під час подолання надзвичайних ситуацій.
Також встановлено місця перебування територіальних органів закладів охорони здоров’я та налагоджено співпрацю з даними закладами для моніторингу епідеміологічної ситуації в місцях розташування зведених загонів, та ймовірних шляхів проведення медичної евакуації.
   

      
                                                         

На ІІ-му етапі виконання завдань за призначенням – відпрацьований алгоритм дій медичних працівників постраждалим в зоні надзвичайної ситуації, механізм евакуації постраждалих до комунальних  закладів охорони здоров’я та лікарні ДУ «ТМО МВС України по Рівненській області».    

                                                                                                                                     

На ІІІ-му заключному етапі виконання завдань здійснений медичний супровід колони в пункт постійної дислокації, доукомплектування після прибуття медичних укладок, організована медико-психологічна реабілітація.

(с) 2024

Запис до лікаря